ضرورت و اهمیت استفاده از نمای خشک
افزایش ایمنی در سیستم نمای خشک غیر قابل انکار است. این مسئله به خصوص در ساختمان های بلندمرتبه شهری بسیار مهم است و همچنین کاهش وزن و عدم استفاده از دوغاب که باعث افزایش وزن می شود که در نهایت می تواند وزن سازه را بسیار بالا ببرد، باعث شده است تا استفاده از نمای خشک در ساختمان های بلند بیشتر اهمیت داشته باشد.
اجزا
سیستم نمای خشک به روش ها نمایان و غیره نمایان ساخته می شود که هر یک از اجزای مختلفی ساخته می شوند مانند:
- عایق حرارتی
- چهارچوب نگهدارنده
- فضای خالی تهویه
- نمای خشک و اتصالات
هر یک از اجزای سیستم نمای خشک نیز از تعدادی اتصالات شکل گرفته اند
- تایل ها
- کلیپس
- قابهای آلومینیومی
- صفحات ال شکل
- پروفیل های زیر سازی
- پیچ یا پرچ
سیستم های اجرایی نمای خشک
سیستم نمای خشک از نظر اجرایی و با توجه به نوع قرارگیری اتصالات در کشور ما به دو دسته روش؛ نمایان و غیره نمایان دسته بندی می شود؛ که در ادامه توضیحی مختصر از هر یک را بیان خواهیم کرد تا شناخت دقیق تری درباره این نوع نما داشته باشید.
سیستم نمای خشک مشهود یا همان نمایان؛ به آن دسته از نماهای خشک گفته می شود که بخشی از بست های (کلیپس) مورد استفاده جهت استقرار و نگهداشتن سرامیک، از بیرون قابل دیده شدن باشد. به دلیل نمایان بودن بست های نگهدارنده و تاثیر عوامل محیطی مخصوصا رطوبت بر این اجزاع بهتر است از رنگ های ضد زنگ استفاده کنیم تا تاثیری روی آنها نداشته باشد.
سیستم نمای خشک نامشهود یا غیره نمایان؛ در این روش نیز بست های مورد استفاده برای نگهداری سرامیک، پس از نصب نما قابل مشاهده نمی باشند. این روش نسبت به روش نمایان از زیبایی خاصی برخوردار است، در این سیستم ها، پیش از نصب، عملیاتی بر روی سطح رویه انجام می شود.
- ۹۹/۱۱/۲۱